5.9.2017

Tarjoa kotia

Paras tapa auttaa löytöeläinkotimme eläimiä on antaa rakastava ja pysyvä koti. Sinun tulee muistaa, että hankkimasi lemmikki saattaa viipyä luonasi useita vuosikymmeniä, joten löytöeläintä ei ikinä tulisi ottaa hetken mielijohteesta tai säälistä. Löytöeläin on jo ainakin kerran hylätty, emmekä halua sen kokevan sitä enää.

Huomaa, että kotisivuilla ja Facebookissa olevat tiedot kotia etsivistä eläimistä eivät ole aina ajan tasalla, sillä sivua ylläpidetään ulkopuolisin voimin. Kannattaa siis aina ottaa suoraan yhteyttä puhelimitse ja käydä paikan päällä katsomassa ja keskustelemassa, kuka kotia etsivistä sopisi juuri sinulle!

Pyydämme eläimestä aina suojamaksun, joka kattaa löytöeläinkodissa vietetyn ajan ja mahdolliset eläinlääkärissä tehdyt toimenpiteet. Maksutapana toimii ainoastaan käteinen. Eläimet luovutetaan loishäädettyinä, rokotettuina ja sirutettuina, aikuiset eläimet mahdollisuuksien mukaan myös leikattuna.

Eläimen ostaja sitoutuu noudattamaan kauppakirjassa esitettyjä ehtoja. Eläimiä luovutetaan vain täysi-ikäisille henkilöille.

Eläimen kauppakirja (pdf)


Tarjoa sijaiskoti

Voit tarjota löytyneille ja kodittomille eläimille myös sijaiskodin, mikäli löytöeläinkodissa on täyttä. Joskus myös jokin arempi eläin on odotellut uutta kotia jo pitkään, ja sille tekisi hyvää päästä sijaiskotiin harjoittelemaan kotielämää samalla, kun sille etsitään pysyvää kotia. Sijaiskoti on eläimen väliaikainen koti, jossa se saa kuntoutua ja toipua koettelemuksistaan, tervehtyä ja opetella elämää perheenjäsenenä.

Sijaiskotitoiminta sopii sinulle, jos:

  • olet täysi-ikäinen
  • sinulla ei ole muita lemmikkejä tai ne voidaan rajata omalle reviirilleen
  • olet eläimiä kunnioittava ja vastuuntuntoinen
  • olet valmis ottamaan eläimen hoitoon myös lyhyellä varoitusajalla
  • olet valmis sitoutumaan eläimen hoitoon ennalta määrittelemättömäksi ajaksi (viikoista kuukausiin)
  • olet valmis vastamaan eläintä koskeviin tiedusteluihin
  • olet valmis huolehtimaan eläimestä kuin omastasi ja valmis luopumaan siitä, kun uusi koti löytyy

Toiminta ei aiheuta sijaiskodin antajalle kustannuksia, vaan eläinsuojeluyhdistys sekä löytöeläinkoti maksavat eläimen hoidosta syntyvät kulut

Jos haluat tarjota sijaiskodin, otathan yhteyttä! Soita meille ja kerro hieman itsestäsi. Tallennamme tietosi ja otamme sinuun yhteyttä, jos tarvetta sijaiskodille tulee.